Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Dartagnan: Mam taky pocit, ze po vyrieseni Pascala mam v statistikach pocet vyriesenych hadaniek zly - pred vyriesenim Pascala som mal vyr. had. 175 a teraz mam 177. Mohol by si to, prosim, opravit?
Vzhladom na to ze niektorym ludom vyslovene vadili napovedy s malou alebo ziadnou vypovedajucou hodnotou odstranil som 7 napoved. Tyka sa to tychto uloh:
Ponozky, Fotografia, Masaker, Znamienko, Zemegula, Stredna cesta a Valadilene
Zaroven bol dany zolik odstraneny aj zo statistik.
Pokial by ste predsa len nasli dalsi zolik ktory by Vas rozuloval, pripadne si myslite ze nemusi existovat vobec, dajte mi vediet.
Pokojnu zabavu Vam prajem :)
Dartagnan: tak a mam ho - prvy diamant ^^ Inak, mas pravdu v tom, ze ludia sa ucia na veciach uz objavenych, ide len o sposob, ako im tie vedomosti podat, a sposob akym sa tu prezentuju JE naozaj zaujimavy a obdivuhodny, a pre ludi pritazlivy. A po ziskani crypto gemu musim povedat, ze dokonca omnoho viac originalnejsi, nez som si myslel na zaciatku. Celkom sa tesim na dalsie ulohy... :)
hideaway> je vidiet ze si zbehli a po tom co som videl tvoj ranking musim prehlasit ze do BrainQuestu vstupil jeden z najlepsich a necuduje sa ze sa ti Cairo zdalo lahke. To ale skus vysvetlit ostatnym co si nad tym lamu hlavu :)
Pravda ale je ze Cairo je uplne moja povodna myslienka. To ze dnes uz vsetko bolo vymyslene a niekde pouzite nakoniec z kazdeho robi plagiatora ? Urcite nie. Faktom je ze ulohu I am Nowhere sam nemam vyriesenu. Mozno aj preto ze som tam bol posledne aktivne pred troma rokmi.
Este dve crypta na BrainQueste a budes druhy clovek co tu bude mat tuto kategoriu komplet. Po Maxovi.
Dalsia kategoria ktora pre teba bude mat mozno vyznam je Stegano ale to si sa do toho uz pustil.
Potom uz len adventurky. tie su vsehochut kde hlavnym nosnikom je pribeh s vyberovymi hadankami. Doporucujem do pozornosti "Velku diamantovu lupez". To ma zatial len tri ludi. A to je dobra vyzva pre teba, nie ? :)
Ak ta to stale nezajalo tak ti poviem ze medzi nimi su aj crypta.
Dartagnan: Gotcha! Myslim to Cairo - lahke ako facka ^^ No musim priznat, ze bol to celkom zaujimavy quest, ale opat so vsetkym som sa uz prakticky stretol v HQ. Napr ziskanie kluca sa podari kazdemu, kto na spominanej stranke vyrisiel ulohu I am Nowhere (ktora je momentalne down). Doklepnutie kluca opat Transh4xor a desifrovanie zaver Combined, mirrored hated. Avsak ja nechcem byt len kriticky. Je to velmi velmi dobra stranka, hlavne preto, ze v slovencine a tym padom je na slovenskom trhu vynimocna. A myslim, ze vacsina ludi ju urcite vnima maximalne originalne. Ak by som nebol natrafil na spominany hackquest pred zhruba pol rokom, urcite by som bol velmi prijemne prekvapeny...
hideaway> som rad ze sa ti stranka paci. Revolucne to urcite nie je i ked na cesko-slovenske pomery to moze vypadat velmi originalne tym co ponuka. Na internete existuje par stranok s podobnou tematikou ale ludi to odraduje za prve koli jazyku, za druhe hadanky byvaju dost specificke na znalosti a nedokazu oslovit vacsiu skupinu ludi.
V BrainQueste existuju hadanky pre ziakov zakladnej skoly az po kryptografiu, kazdy si pride na o svoje.
Ano priznavam ze uloha "maya adventure" je istym plagiatom ulohy Transh4xor zo zmienovanej stranky. Je to jedna z najstarsich hadaniek co je tu v BQ. Od vtedy preslo BQ istym vyvojom a podobny veciam sa snazim predist. V kazdom pripade Maya je komplet prelozena a umiestnena do prijemneho deja kde prave naopak podla mna ten dej "je" pridana hodnota.
Aby si ale vedel ze sa tu nachadzaju aj dobre originalne hadanky a hlavne povodne, tak skus si pozriet napriklad "Cairo museum". Keby na hackqueste o nej vedeli verim ze by ju na oplatku okopirovali oni odomna ;) Nic podobne tam nenajdes.
V kazdom pripade dakujem za kritiku, beriem k srdcu.
Kazda pripomienka je dobra a nezostane bez odozvy.
Pokial mate neake hadanky o ktorych si myslite ze by sa hodili do BQ dajte vediet.
Prijemnu zabavu.
Celkom fajn stranka. Necakal som nieco podobne na slovenske pomery a priznam sa, ze dost som sa potesil, ked som ju dnes objavil. Aj ked nic revolucne to zas nie je. Sklamalo ma napriklad, ze cely cryptoquest s nazvom "maya adventure" je uplne ukradnuty zo stranky www.hackquest.de, kde sa mimochodom vola *****. Aby to vsak nevyzeralo ako kradez, slovensky plagiat sa to snazil zakryt tym, ze na koniec questu pridal dejepisnu vlozku. Za to velky palec dole!
02.10.11 21:04:16 - pmasarik : skúška moderatorskych práv, toto moc prezradza :)
Vďaka za vloženú dôveru, Miki, pokúsim sa nesklamať:) Avšak táto nová možnosť aj po vyriešení úlohy pridávať príspevky do diskusie užívateľov s ešte nevyriešenou úlohou nefunguje v sekcii Adventúrky. Je to zámer alebo si na to len pozabudol?:)
Prave som sprovoznil funkciu moderatorov. V novinkach sa dozviete mena ktore som vybral. Vybral som ich polonahodnym vyberom zaroven s najlepsim vedomim a svedomim. Odteraz tato vybrana skupina ludi aj po vyrieseni ulohy bude moct prispievat do diskusie uzivatelov ktory ulohu este nemaju. Pevne verim ze doveru vo Vas vlozenu nesklamete :) Skuste uzivatelom ktory su zaseknuty im pomoct, pritom ale tak aby ste neprezradili toho vela.
Pokial bude mat aj niekto iny zaujem stat sa moderatorom staci mi poslat email, dvere su otvorene. A naopak tiez plati, pokial ste moderatorom a nechcete byt, nie je nic lahsie len ma poziadat o odstranenie moderatorskych prav.
V blizkej buducnosti moderatory dostanu tiez prava upravovat, pripadne mazat cudzie prispevky porusujucich kodex spravania alebo prezradzajucich riesenie alebo napovedu priamo veducu k rieseniu.
Ohladom diskusie: tiez sa pripajam k navrhu na zmenu diskusie pod ulohami. teraz je diskusia prakticky odrovnana. ti co ulohu nemaju, tak sa snazia prispevkom dostat nejaku radu. teraz je to prakticky nemozne, pretoze ten co ulohu nema, mu neporadi, a ten co ma, mu nemoze poradit. osobne si myslim, ze to, ze niekomu poradim a on tu ulohu vyriesi ma za nasledok, ze sa na stranku vrati skor, lebo vidi ako sa posuva v rebricku. Akonahle ulohy nejdu vyriesit, uzivatel straca motivaciu a tym padom aj menej navstevuje tento web. pokial clovek prichadza na riesenia, tak ma lepsiu naladu, ze nieco vyriesil, ze mu to ide, a to ho taha do riesenia dalsich uloh. Podla mna asi by bolo najlepsie, keby bola skupina moderatorov, ktori by mohli prispievat aj do nevyriesenej casti diskusie. Nemusi to byt ziadne privilegium po splneni urcitych podmienok, staci ked to bude len na rozhodnuti mikiho. urcite su tu nejaki rozumni uzivatelia, ktori by toho boli hodni.
fantasy> dik, nevsimol som si to uz som to opravil. poriadok musi byt :) okrem toho zasluzi si to.
eskarina> mam to v plane. dovod preco je to teraz je jasny .. par jedincov hned po vyrieseni napisalo odpoved do komentarov a kazili radost inym. momentalne su dve diskusie ale tym som znemoznil tym co maju hadanku moznost komentovat, radit ci inak pomahat tym co to este nemaju. Mam v plane to povolit ale s urcitymi pravidlami. Jedna z moznosti je ze taketo komentare budu zadavat len overeny uzivatelia. Overeny bude ten ktory splni urcite kriteria, napriklad slusneho spravania, vyriesenych napr. aspon 100 hadaniek a podobne. Na vsetko pride cas ..
V štatistikách k steganu Mobilný kód mi chýba informácia o tom, že na návrhu tejto hádanky sa podieľal užívateľ Max, tak ako je to uvedené pri iných "jeho" hádankách. Som si istý, že on si na to nepotrpí, ale možno by bolo vhodné to tam doplniť, len tak pre poriadok:)
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase