Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
ahoj Dartagnane, hrozně mě štve hádanka DOS, protože jsem našla IP i providera, ale píše mi to, že jsem našla špatného a mám ještě hledat, ale já stále nacházím jenom toho jednoho. Má ta hádanka být o DOSu nebo o Googlu? A nemohl bys tam dát nějaký hint, podle kterého bych to třeba mohla dohledat (myslím do odpovědí, ne jako žolíka)?
evulienka51> bohuzial na tvoju otazku odpoviem neskor
JeromeHeretic> zalezi na hadanke ale spravidla plati ze pokial ma hadanka dlhsi zasifrovany text tak pouzity jazyk je urcite slovensky pokial to nie je uvedene inak
... a presto mi vychazi vysledky, ktere tomu neodpovidaji...
[07.11.09 09:51:27] Dartagnane mohu se spolehnout na to, ze vsechny sifrovane texty jsou slovensky? Pokud se muzu spolehnout na to, ze je vse slovensky a presto mi vychazi vysledky, je to dulezita informace, vypovidajici hodne o vlastnosti sifry. Pokud se na to spolehnout nemohu, vyplyva z toho radove vetsi mnozstvi variant, navic pokud jsi to nekdy zkousel, jiste vis, jak priserne obtizne je desifrovat neco v jazyce ktery neovladas... Civis do pismen, vidis fragmenty slov, ale nic se ti neasociuje, muzes jen prohledavat slovniky na dane regularni vyrazy...
Ja sem procital pravidla, ale nikde tam neni vyslovne receno, ze sifrovane texty jsou slovensky, jen ze odpovedi jsou slovensky a je mozno zadat prislusny cesky ekvivalent.
ahoj dartagnan ja sa ta len cem spytat ohladom orbis numerus ja si neviem rady z 20 stranou :/ lebo som to hladala na googlu a mne to naslo ze je to 23 mesiac saturnu a nie 20 tak ci by si mi nemohol niaky hint alebo niaku napovedu poslat na moj mejl :) evulienka515@azet.sk dakujem :)
Lobster> nie som clenom Mensy a nikdy som nerobil ziadne oficialne testy na meranie IQ ani som nemal o to zaujem .. mam kopec inych konickov :) Pokial ale viem minimalne jeden clen je v prvej desiatke
tu hadanku poznam aj ked asi v inom zneni .. su to sice zaujimave hadanky na zamysleni , bohuzial ale nevhodne pre spracovanie do BQ
Nevím, jestli se tě na to už někdo zeptal, ale docela by mě zajímalo, jestli jsi členem MENSY...
mimochodem mám tady hádanku("paradox"):
Tři chlapci jsi jdou koupit jeden budík, který stojí 30 korun.Každý dá tedy 10 korun a budík si odnesou.Jenže sotva odejdou, uvědomí si hodinář, že má budík stát jen 25 korun. A tak pošle svého synka, aby jim peníze vrátil. Synek se zamyslí: jak rozdělím 5 korun mezi 3 lidi? A tak dá každému po 1-né koruně a 2 koruny si nechá...
A teď počítejte: každý z chlapců dal tedy 9 korun: 3*9=27
27 korun plus 2 koruny "zpropitné" je dohromady 29! Kam se poděla ta koruna?
nevíte-li si rady, kontaktujte mě na davidhorskych@seznam.cz
Hodně štěstí... :D
No ako vidím, aby som ho mohol využiť, ostáva ti týždeň na to. ;-)
[16.10.09 13:14:42] A pod meno by si mohol okrem počtu úhádnutých hádaniek a počtu komentárov dať aj poradové miesto riešiteľa. Myslím, že ti to tak databázový server nezaťaží.
[16.10.09 13:13:05] Urob aj register žolíka, ktorý bude na výročia registrácie.
Kondr> Myslim ze jednou nohou uz si tam :) Prispevok ale mazat nebudem, nemam proti nemu nic aj ked toto forum primarne nesluzi na to. V buducnosti pokial mate zaujem o zviditelnenie vasich stranok, stranok skoly a podobne, staci mi napsat, mozno by sme si vymenou odkazu mohli navzajom pomoct. Co sa tyka registrovanych inteligentnych ludi dychtiacich po logickych ulohach bude v sucasnoti BQ asi Top.
Lobster> Diky za tip. Do profilu pribudne kolonka na vyplnenie veku. Uvidime ako sa mi podari namotivovat ludi aby to vyplnali. Ale blizi sa pomali ale iste koniec roku a tiez mozno zase pride vianocny zolik. to by mohla byt dobra motivacia ;)
Co sa tyka Laboratoria tak na podobnej adveturke sa sice nepracuje ale mam v plane rozsirit ju o dalsie leveli tento krat o nieco tazsie. Podobne sa moze prihodit tiez u Fenixa. Inak v plane je adventurka na styl diamantovej lupeze, pripadne jej pokracovanie.
Pro všechny hádankáře: sestavte svůj tým a pojďte do interlosa http://interlos.fi.muni.cz/ Středoškoláci mezi Vámi jistě ocení i další soutěže organizované MU, ale to už bych asi zabíhal do nevyžádané reklamy ;)
Dartagnane, nemohl by si založit u profilů kolonku věk, a vést o tom statistiku? Mě by docela zajímalo kolik je lidem co vyřešili úlohy, na kterých jsem si já jako 15-ti letý vylámal zuby...
Podle mě to není špatný nápad...
Každopádně máš super stránky, a doufám, že přibudou i podobné adventury jako byla BQLaboratoř...
Jen tak dál
Tak ja sa tiez pridavam k dakovackam za super stranku :) Najviac ma tesi, ze na rozdiel od tych zahranicnych nie je urcena iba pre ludi ktori vedia programovat, kedze v tomto smere som total lama. Takze som rad ze aspon tu sa moze clovek vyblaznit...
prosim vas ... co je ta posledna uloha ????? ta krabica ??? dajte mi prosim vas aspon viac napovied a prestnejsich ako je tamta jedna ... !!! PROSIM ....
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase