Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
hmmmm, už zasa traja ľudia, ktorí majú úplnou náhodou vyriešené tie isté úlohy, nezávisle od seba dokončili v priebehu pár hodín VDL. žeby som si urobila kontá aj k ostatným kanadským provinciám a teritóriám? fakt 'umenie'.
viem, ze ma do toho nic, ale nedalo mi nezistit si nieco viac o naozaj velmi zaujimavom cloveku, ktory maka na tychto strankach, na stranke pani dartagnanovej som nasla nejake fotky a chcela by som sa opytat ci si na nich ty, si? alebo som uplne mimo? btw. som si ta prestavovala uplne inak, ale musim povedat, ze ak si to ty tak si sympaticky :)
Dartagnan: V pohode, len momentalne som na tom s casom podobne - diplomovka, deadliny v robote + stale nevyrieseny Schwindel ^^
Takze, ked toto obdobie uspesne prezijem, co odhadujem niekedy do polovice maja, kludne mozem skusit nejake tie turialy aj napisat, resp vymysliet k nim adekvatne hadanky...
gewain> ja nie som proti, naopak planujem BQ rozsirit o nejake dalsie kategorie, minimalne dve uz mam vymyslene. Priznam sa ale ze o "programingu/cracking" som neuvazoval pretoze som mal pocit ze to uzivatelia brainquestu nebudu mat zaujem .. ked ale zoberiem v uvahu navrh hideaway-a, paci sa mi to a myslim ze je to dalsi napad ako sa ludia mozu nieco nove naucit
hideaway> nie je to zly napad, prvych X hadaniek by obsahovalo nieco ako zolik ale bol by to rovno kompletny a podrobny navod, tak by kazdy sa mohol rozhodnut ci si to vyriesi sam alebo za pomoci navodu .. preto tvoj navrh vitam .. pokial mas zaujem sa do toho zapojit ako autor budem rad, s casom sam som na tom trosku horsie takze kazda pomoc je vitana .. zalezi aku mas predstavu, ci chces pisat len navod, alebo mas napad rovno na hadanku, pripadne ci to vies rovno naprogramovat
nech je to ale akokolvek a budes mat stale zaujem napis mi na mail a mozme nieco spolocne dat dohromady
bq noviny som samozrejme vyhodil z menu pretoze fungovali presne tak ako si to zhodnotil .. napad ale som nezavrhol
Gewain: Osobne by som bol za, aj ked vacsina uzivatelov by sa zrejme k takemuto napadu postavila apaticky. Potom by to mozno islo riesit kompromisne, tj. zalozit taketo sekcie nesutazne, s navodmi, postupmi riesenia + vysvetlenie. Kazdy kto by chcel, ulohy by si riesil na vlastnu past alebo zo zvedavosti a v pripade zaseknutia/neznalosti daneho problemu by si mohol postup prestudovat. Pravedopodbne by som bol potom aj ochotny zapojit sa do pisania nejakych tych tutorialov...urcite je to pre mna osobne lukrativnejsia myslienka ako pisat clanky do "nadmerne aktivnych" a "pravidelne vychadzajucich" brainquestovych novin :P
Když mluvíte o tom HackQuestu... Taky zkouším řešit hádanky na různých zahraničních stránkách, a na většině je to hodně o znalosti programování a tak. Já se v tom moc nevyznám (studentka humanitní fakulty, no), ale přesto bych se ráda takové hádanky naučila řešit. A pomohlo by mi, kdybych to mohla zkusit v jazyku, kterému rozumím. Neplánuje se tu nějaká sekce "programing", "cracking" nebo podobně?
Cele som to zrealizoval len pod predstavou toho, aky by som bol nadseny, keby takyto uzivatel naozaj existoval :)
Avatar som samozrejme planoval urobit viac sofistikovanejsie v stegano style, aby to nebolo jasne uz na prvy pohlad. Nakoniec som sa rozhodol, ze nebudem ludi zbytocne natahovat, uz aj tak je ta hadanka sama o sebe dost "morbidna" ^^
to hideaway: užívateľa s rovnakým menom som kontroloval už dávnejšie, či sa tu nenachádza, napriek tomu musím sa priznať, že som už čakal, že riešenie mám na dosah. Takže mňa si nachytal:)
stale nic:D..nechapem na co si myslel..tu ulohu by si mal zrusit..je to tipos..
[11.04.10 21:23:13] dartagnan dufam ze co najskor zavedies tu upravu pokusov aj do ostatnych uloh..napr. ulrichov trezor sa nedal pod 50 pokusov vyriesit(pri stasti mozno) a ta asociacia na slnko..mam tam 130 pokusov(este vzdy nevyriesene aj ked prave teraz ma nieco napadlo:D )
:) Dik za odpoveď a podporu... Tak hej, to potom už chápem.... No som zvedavý ako to doriešim, lebo už v podstate stojím na troch úlohách a neviem sa s nimi pohnúť.... Tak šak snáď ma ten žolík nezláka :D
Azuritko: Je to realne :) Vsetky moje statistiky v BQ su skutocne a uplne odrazaju vsetko, co je v nich napisane. Ziadnu priamu radu som nedostal, ani nedal, a ziadneho zolika som nepoznal predtym, nez som ulohu vyriesil.
Hoci je pravda, ze na jedneho som predsa len klikol po 10-tich dnoch intenzivneho riesenia. No tento zolik s nulovou napomocnou hodnotou uz dnes neexistuje a preto ho nemam ani v statistikach :) - hadanka Valadilene.
Ide skor o to, ze ked som sa dostal na BQ, mal som uz za sebou bohate skusenosti z inych stranok:
http://www.hackquest.de/user.php?op=userinfo&uname=hideaway
http://lost-chall.org/user.php?user=hideaway
alebo dokonca ;)
http://online.fish-fillets.com/profile.php?user=hideaway
Napriklad taky HQ je po technickej/vedomostnej/informatickej stranke ovela uzsie orientovany a dal mi viac nez solidne zaklady. Pre porovnanie - najtazsiu ulohu som tam riesil rok :)
Preto po prechode na BQ mi tieto ulohy isli viac menej relaxacne - takmer so vsetkym som sa uz stretol. A preto sa ti teraz moze zdat, ze tie statistiky su nerealne. Ide len o to, ze pravdepodobne zacinas od nuly, a tak si musis cestu najprv vysekat. Ale ver mi, ze len cas prinasa skusenosti a na inej stranke budu aj tvoje statistiky vyzerat "nerealne" :)
hideaway ako sa ti podarilo vyriešiť všetko bez žolíka a tak rýchlo??? Ja sa to snažím prejsť aspom bez žolíkov, lebo v rýchlosti som už určite dávno zaostal a v počte pokusov tiež. No niektoré úlohy bez žolíka nemajú ani zadanie, takže nemám poňatia ako sa to dá??? Jedine asi že si žolíka zistím od niekoho... či je to reálne aj prísť na to???
Dartagnan> nie je problém, môžme zostaviť rovno BrainQuest tím a spravíme tam reklamu. Len by to chcelo nejaké tričká alebo odznaky s logom BQ. Máš možnosť niečo také spraviť alebo sa s tým máme pohrať sami ?
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase