Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Tak já nevím, co dělám blbě nebo jsem taky úplně slepá- nechápu to...programy mám běžné, nic speciálního a myslím, že by měly na to stačit...I když u Druhého začátku mě ani ještě nic nenapadlo...to bude ještě dlouho tma :-) Stegano holt není asi moje parketa..
Bassetku, teď jsem to vyzkoušela v Irfanu a jde to. Můj trpělivý output je taky 117 KB (120,054 bytes).
Možná se zamysli nad tím, jaké programy můžeš potřebovat:
Luftganja to shrnul u Druhý začátek (30.01.11 23:32:53).
Irfan je právě OK, neboť má vestavěné to správné "kukátko":)
Good luck!
Mori, aquarius je pro mě nějaký zakletý..ne a ne na to přijít...
A s Oscarem to zkusím ještě v jiných programech, ale stejně to nechápu proč to pořád nejde :-)
bassetku, co se týče Oskara, mám pocit, že se díváš málo hluboko. Opět nestačí to, co stačilo u píšem jako počujem.
[08.12.11 22:29:25] V těch Alexandrech, ať koukám, jak koukám, se záblesk nekoná:(
Aquariusové: podle mě je nejjednodušší třetí, ale je potřeba se na něj podívat odzhora a trošku s odstupem (kalkulačka nepomůže). Druhý má jedoznačnou logiku, ale není levo/pravě symetrický a těch vyplněných políček je tam přecjen málo, takže není jen tak tu zákonitost objevit. Pro mě byl nejhorší první - je sice jasné co se děje (potkala jsem někde hint s kýblem vody), ale podle jakého algoritmu přesně, to jsem přiznávám sama tak docela nezjistila, nějakou náhodou jsem napoprvé uhodla odpověď (až mě to štve, nevím, jestli a kdy bych na to přišla)
Ted nevím, co přesně myslíš zuzkar-otevřela jsem si ten obrázek , našla " trpělivost" a podle toho ten obrázek "změnila"...tak jak mě to navedlo...ale v tom změněném nic není, jen klikyháky...nic k přečtení, takže asi něco dělám blbě..jen nevím co, protože jsem úplně přesvědčena, že to, co dělám má tak být...spíš mám blbý program nebo tomu nerozumím po tech.stránce...
dievcata, k tym alexandrom, pozrite si aj ENG verziu. a pre riesenie nepotrebujete ziaden G,W, len si poriadne prestudovat obrazky. pomoze Vam to, aj ked neviete, kto je ten na tom koni, dokonca aj vtedy, ak neviete co je to kon. potom zrazu zablesk a...mate to...
zuzkar, ten mám už dva roky :-) to jsem našla hned, ale když ho přeměním podle té trpělivosti, nenajdu nic..tak nevím, kde je chyba..
A aquarius i alexander- o tom ani nemluvím...
zuzkar: tak jsem si shlédla k Oscarovi video, jak na to podle návodu. Člověk se pořád uči:-) Samozřejmě, že to v linuxu jde taky, ale mě tak nějak připadá jako hack spíš ten oficiální způsob, než ten můj přístup koukám a extrahuju :-D
Mori, tvoj sposob bol tak trochu hack, ale v Linuxe to tusim ani inak neslo. Ale s pomocou Irfanview (a este ineho programu) sa to da v pohode spravit tak, ako to bolo zamyslane.
Bassetek: mluvíš o tom hintovém textu země>trpělivost? Ten jsem já vůbec nenašla, sice asi může usnadnit řešení, ale rozhodně k němu není třeba. Vyřešit to jde skoro v čemkoli, i ve windowsím malování - stačí najít cosi vizuálně podivnýho; první logickej pokus, co s tím, u mě vedl k řešení.
Mori, já mám text a je mi z textu jasné, co se s tím obrázkem musí udělat....ale když to udělám, z nového obrázku text nezískám a to je to, na čem stojím, asi neumím ten obrázek zpracovat tak jak by měl být nebo nevím, kde dělám chybu...a to je to, co mě štve, krok před cílem a už léta mě to tady leží a ne a ne s tím hnout...
V Oscarovi, když v obrázku najdeš "podivnost", jde z ní vydedukovat text. Myslím, že to, co tak získáš, skutečně nejde zadat jako odpověď. Ale pokud opravdu máš to, co máš mít, je zcela jasné, jak to použít k získání správné odpovědi.
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase