Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
Dartagnan, poslal som ti k mojej hádanke anglickú verziu.
[23.12.11 00:24:26] Tiež som za večer alebo neskoršie poobede.
[23.12.11 00:22:28] Dartagnan: Dedo Mráz dostal v 1989 výpoveď. Ale aj tak, veľmi k nemu vzťah nemám. U nás vždy chodil len Mikuláš. Len je škoda, že už to nie je tak ako cca pred 20 rokmi, keď Mikuláš chodil až nad ránom, teraz už vo väčšine rodín chodí večer. Asi je dobrých detí menej a stíha to, beťár jeden. Ale tá čiapka mi tu nevadí, ako som písal, skôr mi to vadí na nevirtuálnom okolí.
suhlasim s bassetek, zajtra a pozajtra este bude zhon, ja by som sa prihovaral za 1. sviatok vianocny, to uz su darceky rozdane, ziaden zhon, a tí co pracuju aj medzi sviatkami aspon budu mat viac casu na lustenie
Já jsem pro spustit je až na stefana...zítra a další dva dny jsou přece jen trochu fofry a doma by se se mnou nikdo nebavil, když bych luštila a nevěnovala se rodině :-D
Potom už bude pěkně klid a čas...já se teda už moc těším na vánoce, na nové hádanky i na žolíka!!
- som ochotny tych 30 dni znizit kludne na 15 , dokonca aj na 7 (menej nie)
- na nove hadanky sa to nebude dat pouzit a podla mna je to spravne pretoze si pokazite sami radost z riesenia hadanky len preto lebo ju budete chciet mat vyriesenu cim skor a nevyskusate vsetky moznosti
- pocita sa zaciatok riesenia hadanky, nema to ziaden suvis s poctom krokov v samotnej hadanke
- k santovej ciapke .. tiez nemam rad tieto amercike zvyky co prenikaju do europy a v sukromi ich nepraktikujem .. na BQ sa to ale hodi, su to skratka marketingove znaky daneho obdobia. Priklad: namiesto santovej ciapky by som mal mozno znazornit jeziska, to asi nebude take lahke .. namiesto halloweenu zase by to bol sviatok vsetkych svatych .. to by sa asi tiez moc nehodilo .. inak vas napadlo ze ciapka nie je santova ale deda mraza ? :)
- na hadankach pracujem intenzivne, uz mam celkom pekne cislo, poslali ste mi skutocne velmi dobre namety na hadanky aj hotove hadanky .. otazka teraz znie, ak by som hadanky spustil zajtra, je to dobry napad alebo nie ? radsej zajtra alebo az po vianociach, povedzme na stefana ?
[21.12.11 16:45:31] A ešte aby som nezabudol, konečne u nás napadol prvý sneh, ale určite to nevyzerá tak ako tu:
http://spravodaj.madaj.net/view.php/2006/01-krasno-na-kysuciach
[21.12.11 16:39:01] Mori: Tiež sa mi nepáči, keď sa z dňa všetkých svätých robí u nás Halloween, zo sviatku sv. Mikuláša robia komédie v podobe Santa Clausových čiapiek, hoci v Anglicku Santa Claus chodí až na náš prvý sviatok vianočný a keď sa z Vianoc robí komédia v podobe nonstop Tesiek s nenormálne vysokými cenami, hoci na Vianoce ide o niečo úplne iné. Ale ten Halloween bol tu aspoň tematicky zladený s novými hádankami, takže som to preglgol a tá čiapka mi až tak do očí nebije.
Ale tiež občas rozmýšľam, že keď Američan dokáže o sebe hrdo povedať, že je Američan a držať sa svojich amerických zvykov, prečo mi na Slovensku nevieme povedať, že sme Slováci a držať sa našich zvykov. Zdá sa mi to choré ako sa nechávame ovplyvňovať Amerikou.
Samozrejme na BQ je to trochu iné aj z toho dôvodu, že to nie je len pre Slovákov. Skôr to pozorujem v nevirtuálnom okolí ako už ľuďom z tej Ameriky prepína.
[21.12.11 16:28:47] Podľa mňa doba zaseknutia je blbosť, pretože niekto rieši aj 3 dni v kuse a iný sa na hádanku vykašle po 10 minútach a požiada rovno o vianočného žolíka, lebo šak 30 dní už je zaseknutý.
Na druhej strane, tento rok aj zvažujem, či vôbec o nejakého vianočného žolíka požiadať, pretože ten potom zmenší radosť z vyriešenia hádanky. Hádanka, kde by mal výztnam u mňa vianočný žolík je napr. Strana 29, ale neviem si predstaviť ako by sa tam dal dať nejaký žolík tak, aby som sa nedozvedel správnu odpoveď a preto asi tento rok o vianočného žolíka zrejme ani nepožiadam.
Minulý rok som požiadal. Keď som si prečítal, čo mi Dartagnan odpísal, tak som si najprv pomyslel, že no to mi už len pomôže, keď v diskusii sa to už hovorilo a ono mi to ozaj pomohlo. Takže vlastne mi stačilo viac si všímať. A hádanky, na ktoré "nemám" mi vianočný žolík možno uľahčí, ale aj tak z toho nič mať nebudem, lebo neprídem na podstatu riešenia.
Asi ma v tomto názore dosť ovplyvnilo toto:
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=0acff8ff-85dd-417f-a69b-127aeb1ec9c4
Tam to bez vlastnoručného riešenia stráca význam.
[21.12.11 16:20:49] pmasarik: Viem, to mi je jasné, tiež som programátor, ale všimol som si, že niekedy ani nikam nekliknem a ostanem prihlásený aj hodinu. Možno sa mi to len zdalo, že ubehla hodina.
Neviem presne, ake ma D. skusenosti, ak obmedzil vianocneho zolika na hadanky, ktore riesitel riesi vyse 30 dni, ale tiez sa mi toto pravidlo nezda. Mna sa to sice netyka, mne logicky vychadza si to dat na hadanky, ktore riesim uz niekolko mesiacov, ale ked niekto chce zolika na nieco, co prave uvidel, tak je to jeho vec, nie? Navyse mozu byt riesitelia, ktori ani nemaju hadanku, ktoru uz riesia vyse 30 dni.
K těm třiceti dním: počítá se "začátek řešení" ve statistikách? Čili konkrétně: můžu například chtít žolíka ke třetí části Sasanky (začátek řešení někdy v březnu), ačkoli druhou část jsem rozlouskla až v prosinci?
Jinak novej design je vizuálně pěknej, jen ta čepice mě popouzí; asi to ale bude souviset s tím, že ke Svatýmu Klauzovi mám silnou averzi, obzvlášť, když se hrne do střední Evropy:-)
k novinkam na vianocneho zolika:
moj nazor je ze tych 30 percent vyriesenych úloh je OK, a doba zaseknutia sa mi zda trosku pridlha, prave kvoli ludom, ktorí sa prihlásia mesiac dva pred vianocami, a celkom sa im dari. Myslim ze najspravodlivejsie by bolo stanovit dobu zaseknutia ako pohyblivu a závislu od percenta vyriesenych uloh, dajme tomu minimalne 10 dní pri 60 percent vyriesenych uloh do minimálne 30 dni pri 30 percent vyriesenych uloh
Ak raz za 24 minúť klikneš na hocijaký link na BQ, tak budeš prihlásený aj celý deň v kuse. Toto celé je v podstate bezpečnostná ochrana, aby potenciálny útočník (hacker) mal málo času na odchytenie tvojej zabezpečenej relácie v prípade tvojej neaktivity na stránke. Ak máš firefox tak si v prehliadači otvor dva TABy. V jednom si otvor hádanku a v druhom si otvor hocičo a stiahni si plugin čo sám refreshuje stránku. Nastav ho na automatické obnovenie každých 20 minúť a budeš donekonečna prihlásený :)
Takže planý poplach. Ale aj tak nechápem, prečo niekedy ostane BQ prihlásené aj hodinu.
[20.12.11 22:11:41] Neviem ako vy, ale prišiel som na jeden "podvod" ako obolbnúť krátke prihlásenie a dvakrát mi to fungovalo. Viackrát som neskúšal. Ak máte dlho otvorenú hádanku, tak si na boku otvorte štatistiky a budete opäť prihlásení bez ohľadu na to ako dlho máte BQ otvorené. Ale, ak to bola náhoda, tak vám to nepomôže.
posledne dva body k vianocnemu zoliku su nove na zaklade skusenosti z posledneho roku
nie som si ale sam este isty ci su nastavene spravne takze uvidime ci budem v tom davat nejaku toleranciu
preco musim byt na hadanke zaseknuty najmenej 30 dni to akoze som tu asi mesiac a pol a nie je hadanka na ktorej by som bol zaveseny dve tretiny svojho pobytu na brainqueste...
tak vlastne zostanem tohto roku bez zolika ci co???
ja som robil ulohy po kategorii, o tom svedci aj moj diamant z orbis pictus, takze neskacem po ulohach a ked som urobil orbis pictus tak to bolo menej ako pred mesiacom takze...
a ani posledne pravidlo sa mi nepaci aj ked ja mam urcite aspon 50 percent
Dík bassetek. (píšem tu, lebo pri hádanke to už nie je možné) A čo ti k CB poradiť? V podstate to vystihol pmasarik v diskusii. Smer sme mali dobrý. Musíš si "tam" niečo všimnúť a následne niečo urobiť. Nič nekomplikuj, len jednoducho. Vychádzaj z obrázka, že čo ti tam vlastne vadí.
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase