Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
A aby som to uviedol do dokonalosti, tak by boli ešte takéto popisy:
zelená - hádanka riešiteľná z hlavy
modrá - trochu ťažšia, treba si niečo všimnúť alebo mať nejakú znalosť
biela - znalosti sú tu potrebné alebo treba nejaký nástroj na pomoc
žltá - treba mať viac znalostí, prípadne hádanka je neriešiteľná bez nejakých nástrojov
červená - vyžaduje si znalosť programovania, na papieri takmer neriešiteľné
[01.02.12 20:19:11] A aby som načrtol, ako by to vyzeralo:
Zrkadlo vie všetko - zelené
Šašo - zelené
Audio demonter - zelené
Carlos - zelené
I ty brute - modré
Universum kód - biele
Honorius - modré
Základný kameň - biele
Kyklopov problém - modré
Audi quatro - biele
Lupus - modré
atď.
[01.02.12 20:13:07] bassetek: Takých nás je viac, čo s ničím cryptovým nevedia pohnúť. Myslím, že k tým hádankám by sa hodila motivácia, kde by napr. farba, ktorou bude napísaný názov úlohu znázorňovala jednoduchosť hádanky. Napr. názov bude červený, tak to bude extra ťažké, žltý bude ťažké, biely bude priemer, modrý ľahšia než priemer a zelený by znamenal, že je hádanka ľahká. Čo ty na to vedúci?
[01.02.12 20:10:05] Dartagnan: Niekedy si čas nájdem a niečo napíšem. A nevyjadril si sa k emailu o moderovaní. Zrejme je tu hviezdičkárov dosť?
Já jsem taky pro žolíky u crypto úloh, pro nás, pomalu nebo vůbec logicky nemyslících :-)) Takto jsem vyčerpala vše, jen tady smutně nakouknu jestli něco nového se neděje a už ani nezkouším nic luštit, protože vím, že se stejně nikam nepohnu :-((
Ale to je všecko z toho, že nejsou žolíky u těch supertěžkých crypto úloh!
Kdyby byly, abysem aspoň věděla, kde začít, tak si mám s čím hrát a nebudu se hrnout na cizí píseček a vykecávat se na fóru dřív, než to stihne někdo jinej:)
Hmm zalezi od uhlu pohladu. Hadanku som zmenil 13:45:54, takze je to minutu a pol. To je ale zmena slovenskej verzie. Hned na to som siel opravit anglicku verziu a posledny hint som odoslal (pozeram na cas zapisu do DB) 13:47:05. Takze 8 sekund potom co som dopisal posledny hint si Ty napisala komentar :)
No way!... stihla jsem se přihlásit, postřehnout "změna", vzpomenout si, jak bylo to nesprávné řešení, zadat ho tam, zjistit, jestli to odpoví hintem, refreshovat fórum, jestli jsi sem mezitím nic nenapsal, a napsat komentář - to muselo bejt aspoň deset minut!
Maiky >
Ano ked bolo VDL spustene zmizli vsetkym diamanty do doby nez to prvy vyriesil. Suhlasim je to prijemne spestrenie a nie je to zavrhnute, len som sa nad tym asi v poslednej dobe moc nezamyslal. Skusim to brat viac uvahu.
Ano, uvazoval som vazne o novinach BQ (samozrejme elektronickych) ale nikdy som sa k tomu nedporacoval. Par krat ma to ale uz napadlo a mozno ze tu myslienku by som mohol znova ozivit. Predstava clankov by bola pestra ale hlavne tocila by sa cohokolvek coho mozete najst na BQ alebo ma akukolvek suvislost. Napriklad zaklady kryptografie, novinky o sifrovani, nieco z mediciny co sa tyka mozgu, logickeho myslenia, .. Mozno keby si mal chut a nejaky clanok napisal, mohol by to byt pre mna starter aby som konecne vytvoril spravny "engine" na provoz BQ novin.
Maiky - nasla som stare poznamky - najviac hintov bude kdesi cca 13.3.11 (53)- ten co pomohol mne ti tu presnepisat nejdem - som uz som za to hviezdicky raz dostala... :D
Weron: Tak som sa pustil do fóra od jeho začiatku. Možno dostanem diamant za prečítanie celého fóra.
Dartagnan: Vo fóre sa v roku 2008 dosť popísalo o novinách. Dnes sú už vyhodené v koši. Čo sa s nimi vlastne stalo? Neboli články? Čo si v článkoch predstavuješ, že tam má byť? Napíšem ti nejaký?
[31.01.12 20:13:16] Počujte, keď vzniklad VDL, tak všetkým zmizli diamanty do chvíle, kým to niekto ako prvý neprešiel? Lebo niekedy mám taký pocit, ale inokedy nie. Nebolo by od veci, keby dianie na BQ bolo takto ovplyvnené hádankami. Síce sa tu dejú také veci, ale len 1. 4. a to je podľa mňa škoda.
Napr.:
Vznikne hádanka o tom, že je poškodený disk a treba dešifrovať dáta, tak sa BQ bude občas tváriť, že sa nedá načítať a miesto toho naskočí len chybová stránka (samozrejme s upozornením, že prečo to tak je), ale po novom načítaní sa už všetko načíta dobre atď.
[31.01.12 18:42:12] weron: Prečítal som to zhora, zdola, zľava, sprava, dokonca som skúsil písmená prehadzovať a nič.
[31.01.12 06:06:47] Maiky - cistas "svoj vysledok" pozorne? aj v tom vraj zvykne byvat problem, ak hej, tak potom bude asi B spravne - teda posledny zolik je klucovy, az potom sa pouzivaju tie ostatne... cital si spatne toto forum? celkom sa tu o tom debatilo (bohuzial uz netusim kedy) a bolo to dost vystizne... len keby som to vytrhla z kontextu, tak je to asi na hviezdicky :D
A hlavne sup sup, cakam ta pri diamantoch, nie a nie sa dostat na vysledkovu listinu, zide sa mi v diskusii brain storming ;)
Ja proste nie som na tú kategóriu úloh ako je aj bar.
[30.01.12 23:22:37] Možno som sa aj zamyslel dobre, len prvú časť hádanky som zle spravil a teda je to celé nanič. Alebo je ozaj tá prvá časť taká jednoduchá, že jednoduchšia už nemôže byť a celý problém u mňa je len v poslednom žolíkovi?
Maiky: mas uplnu pravdu az na to "v bare", takuz tam prestan chlastat, zamysli sa nad zolikmi, hlavne poslednym a uz nech ta vidim pri cervenych skalach :-))