Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
lubiq : dakujem a dakujeeeem, mam nachystaneho este jedneho keby som tu zostala zavreta "naveky" :-)
... takze je to "to" pod hviezdickami ?! a mozem teda zacat premyslat nad druhym krokom?
dajan: hej hej zmotana som dost...
tak som si teda to kreslo prisunula k tej skini a premyslam nad celou adventurou a nad tym co to moze byt za znaky (uz mam zapisaneho pol zosita - diskusiu, fakty, zistenia )... ale este stale ma neosvietilo!
citam si diskusiu dokola a myslim si ze t*****CENSORE*****de pretoze to by uz malo vylustene viac ludi co je tu zaseknutych, nie?je to ako v 4 zamkoch, je to "nejaky celok" alebo treba to vediet precitat....
...nebolo by tam este nejake postrcenie, nejake spojenie zazracnych slov- pri ktorych by mi to konecne zazracne bliklo?
...uz som asi otravna- takze sa ospravedlnujem vsetkym ktori uz nadomnou krutia hlavou :-(
26.08.12 14:08:09 - System : Auto censore 26.08.12 14:32:38 - lubiq78 : sisi ista? 26.08.12 15:38:45 - lubiq78 : 26.08.12 15:38:59 - lubiq78 :
@mia: ajaj, začínáš se do toho zamotávat, soucítím s Tebou...nekomplikuj si to..klíčový je obrázek na skříni, ten musíš pochopit a použít...odpovědi na Tvé otázky : 3 x ano...tak se nerozvaluj v křesle a šupajdy před skříň..držím palce
P.S. A ty nezbedné oříšky bych úplně nezavrhoval, mě pomohly docela dost ;-)
a este toto som sa chcela opytat, ide o popis laboratoria z mojho sna...ci to ze mi tu teraz nieco chyba je nejako dolezite alebo to bol jednoducho iba sen....
[25.08.12 21:15:06] lubiq: Ok teda...takze ked sa znovu vzijem do pribehu, a prejdem si znovu vsetko co sa stalo od zaciatku az sem...
1)tak budem vediet povedat co je zobrazene na skrini? alebo na to potrebujem viac skusenosti nez mi tato misia dala...
2) takze az na to ze albert trochu "predbehol svoju dobu"
stale to vsetko nadvezuje do seba, a mam stale hladat spojitosti,ano?
3) ked pride spravny cas tak si tu 403-ku automaticky uvedomim sama?
...takze to nebude telefonna predvolba kanadskej provincie Alberta .... :-D
@mia: to okolo orechov si uz nepametam, tak to asi nebolo az tak silne vazne..
"ani neviem co som napisal" - toho sa drz.. a niekde okolo toho bola este nejaka otazka.."kam ?" aspon takto si to matne pamatam..
a k tej 403-ke - ty ju predsa poznas, len si neuvedomujes ze je to ono...
inak v tej kniznici bolo celkom prijemne, pohodlne kresla..trosku sa posad, oddychni si, zavri oci a pospominaj co vsetko si v tejto zaujimavej misii zazila..
dajan: dakujem za stanok :-)
no myslim ze sa tam tak skoro nedostanem, pretoze bud som slepa alebo blba alebo mi to jednoducho nezapaluje, alebo vsetko spolu :-( ...smutneeee, citim sa uplne bezmocne...
...tak odzaciatku teda...ten napis na skrini je tak ako ma byt alebo moze byt napr.aj dolu hlavou?
spravne tam vidim 4 znaky?
...pomooooc...
Dartagnan: Neuvazoval si nad obcasnymi lahsimi sutazami typu "vyhraj zolika podla vlastneho vyberu"
...alebo nieco ako "den zodpovedanych otazok"
...popripade nejaky hint za domacu ulohu atd.???
[25.08.12 16:55:28] dajan: vidim ze sa podarilo :-D gratulujem!!!
u á á á á á á á áááááá....řvu jako tygr...novodobá tortura je u konce (teda prozatím ;-) Děkuju všem za support, hlavně ten morální, doufám, že to spolu někdy zapijem (nonvirtuálně) !
P.S. Je to podle mejch nejčernějších představ -*****, takže to, že systém akceptuje jedinou správnou odpověď považuju za trápení lidí hraničící se sadismem...ale čert to vem, je třeba myslet pozitivně, jedeme dál u á á á á á á á á á áááááááááá ;-))
P.S.2 Bez používání způsobu o kterém mluví Ramiroja, bych to nedal ani do důchodu...jenom to považuju taky za psaní, byť zrychlené...tož to mě domotalo asi nejvíc...road to hell is paved with good intentions...i tak moc děkuji Lubiqu, Nejtrpělivější z Trpělivých ;-)
25.08.12 16:53:52 - System : Auto censore 25.08.12 19:49:09 - pmasarik : psssst
[25.08.12 15:32:38] takze ta 403-ka teda nieje to co som si myslela... :-( takze zase nic a velke jedno nic...
tak kde ju mam potom hladat? uz mi je s toho celeho doplacu, pretoze vlastne neviem ani kde mam zacat a nie to nieco robit....
dajan napisal :pmasarik"viem kde, len neviem ako" jak jsi o mně velmi trefně napsal...jsem na správným místě, ale písmen vidím neúrekom, když chci, tak skoro každý, který existuje, je jich tu plno, doslova na každým rohu...jak pak jenom může být heslo jednoznačné, když třeba N z boku vypadá jako Z , nebo U jako C ??? Ve Tvém řešení jsou všechna písmena stejně velká ?
a tvoja odpoved bola:To čo robíš je zlý postup. Treba to robiť inak a potom to je jednoznačné. Nie je to asociácia a ani mrkva nepomôže. Ani nevieš čo si napísal, ale nechám ti to nezahviezdi čkované, nech máš nad čím premýšľať.
lubiq78: prave ma napadlo - je mozne ze by Dajan ten sposob, ktory nie je pisanim do chlievika nepoznal??? Ja som sa stretla s ludmi ktori to nepouzivaju, mozno preto mu ta rada nepomohla.
Dajan: mas este dost inych hadaniek, tak sa naozaj na to mozes aspon na nejaky cas vykaslat a tesit sa z vyriesenia inych veci.
...o tej 403-ke mi vie co to povedat ujo a teta? alebo ju mam hladat niekde naokolo ...
...mam pocit ze viem okolo coho sa to toci...len este netusim odkial mam zistkat ten"retazec"
...kedze nemusim lustit co je na skrini- tj. ani tie znaky na zamku tak kde inde potom mam hladat???
mam to niekde "na ociach"?
1)nepotrebujem k tomu nic co som zatial zozbierala...
2)nepotrebujem ani knihu
3)vsetko mam teda v laboratoriu?
4)lahke ale pracne riesenie- to znamena ze toho bude vela alebo menej a len viac krokov?
lubiq: precitala som si vsetky otazky ktore ti pmasarik kladol ale zatial som ich moc nepochopila,snazim sa si vysvetlit hadam kazde slovo...mam brat vazne tu vasu vymenu ohladne tych orechov?
pmasarik napisal dajanovi ze "vie kde ale nevie ako" a ze ide na to zle, ze treba inak a bude to jednoznacne...ale kde tam kde je sa da inak?- tot otazka
je mozne ze ked sa do PC moc nevyznam tak budem mat s riesenim velke problemy?
Tak jenom tiše doufám, že ta Tvoje náhla změna tónu a dikce do té přisprostlé pepíkovštiny je pouze dalším z hintů a ne výrazem toho, že ses na mě opravdu nas**l..to by mě vážně mrzelo. Bohužel ho nechápu, možná mi chceš naznačit, ať si všimnu *****, jinak nechápu, co bych tam měl víc uvidět...proč je jich tolik, kolik jich je já ale vím, já přece VÍM co se se mnou děje na louce, já VÍM v jakým jsem stavu (psals mi : "zodpovedz si otazku kde si")...taky VÍM, že pokud chcu v misi pokračovat, musím tenhle stav ukončit a začít konečně makat a vyřešit v NM šifru a tím ***** etc. (dále si psal :"a kam by si..."). To co VÍM , vím určitě, protože jsem za to byl vyhv ězdičkován...a potvrdila mi to včera i Ramiroja ve svém vzkazu...jenom halt nevím jak.. myslel jsem, že je to spíš asociace, to tu ale nedávno vyvrátil p.vr...tak tedy je text někde k nalezení na BQ, podle některých komentářů, by se zdálo že aj hej...jenže já už tady ***** a dalších podobnejch ptákovin...Ramiroja tvrdí, že je to " v určitom zmysle nezvyklé, iné ako vo všetkých ostatných hádankách" (proto jí to trvalo tak dlouho)..takže bych to měl přece napsat jinak než DOSLOVA...a podle Tebe zas to psát vůbec nemusím, ale pod panáčkem na louce je chlívek a do něho přece něco napsat musím, všichni co prošli tam přece něco napsali...no prostě v tom by se prase nevyznalo, tak jak se mám vyznat já...Přátelé tohle je typickej příklad overkillu, děkuju moc za snahu, ale po padesátým čtení čtyř stránek vašich rad, narážek a hintů to VZDÁVAM...a omlouvám se za tak dlouhej citovej výlev..ale je mi ze sebe nedobře ;-///
dajan jde do hajan...a nezlobte se na mě, že jsem vůl
[24.08.12 22:32:23] Lubiq : no co má jako bejt voe, normálně ses ztratil v Práglu, víc z toho posranýho účtu přece nepřečtu, jak z tohodle kua vykouzlím formulku voe to mi teda řekni, že prej ji můžu i napsat, chceš ji tam nakreslit, nebo ji mám zazpívat kua ?!? Teda až na todle kápnu, tak se voe střískáme až nám slezou nehty souhlas, celý to kua platím já..ale zatím jsem marnej kuakua marnej....dedmen vole ;-)
25.08.12 03:25:25 - System : Auto censore 25.08.12 08:20:26 - lubiq78 : je tam aj ina informacia 25.08.12 08:21:09 - lubiq78 : to mozno este niektori nevedia 25.08.12 08:22:19 - lubiq78 : skoda ze len skoro...