Nepýtajte sa na riešenie a ak ho viete neprezrádzajte ho. Pokiaľ by Vas prispevok prezradzal vela, bude odstraneny. Dajte aj ostatným príležitosť potrápiť sa. Váš príspevok môže byť odstránený aj v pripade porušenia kodexu správania.
r.j.l : Odpoved na Tvoju otazku b4rbore by ma tiez zaujimala, lebo ja ked som ju uvidela, bola som presvedcena, ze je to herecka Maria Bello, ale kedze sa mi nepodarilo najst presne taku fotku na nete, uz som si nie az taka ista :) Takze by to mohlo znamenat ze ma sance v Holyvuuuude :D
Pre vysvetlenie: ja som piol29, vysoky je moj brat a malaazv je sestra .. a riesime kazdy za seba .. no obcas sa dohadujeme aky asi by mal byt postup takze ked potom niekto z nas nieco vyriesi, je to pre ostatnych mozno mala pomocka ze o com sme sa bavili.. no ziadne konkretne riesenia ani presne postupy si nedavame, skor len ciastkove naznaky ....
r.j.l: K tym Simpsonovcom mi neda nepovedat, ze je to jedna z najlepsich casti, aku som kedy videl. Vazne vdaka za odkaz. Oprasilo to moj uz dnes zapraseny entuziazmus k tomuto serialu :)
btw, nechci nejak provokovat, ale mam jiste podezreni, ze piol29, malázv a vysoky je jeden a ten samy uzivatel. Maji velmi podobnou aktivitu, vsechny vyresene hadanky stejne atd. Me osobne by to nevadilo, ale vsichni tri uzivatele sou v top 10, takze uz je to horsi.
Jestli se pletu tak fakt sorry :D
[06.01.10 14:56:25] nasel sem zajmavou hadanku:
Jsou dána dvě přirozená čísla a a b větší než 1. Utvoříme jejich součet a+b a jejich součin a.b.
Dva matematici mají za úkol obě čísla najít. Jeden matematik (Adam) zná pouze součin a.b, druhý matematik (Bedřich) zná pouze součet a+b.
Sledujme jejich rozhovor:
Adam: "Nevím, která jsou to čísla."
Bedřich: "To jsem věděl."
Adam: "A tak já už vím!"
Bedřich: "A tak já už vím taky!"
Úkol
Najděte čísla a a b, víte-li že součin a.b je menší než 100.
to:r.l.j. Nenašla jsem nic, já ty Simpsony nesleduji, tak to nemůžu najít,i když hledám kde můžu ale kvůli tobě je asi sledovat začnu:-))Jen nevím kdy....
Ale malé nakopnutí by nebylo špatné...:-)))))
Drobna rekapitulacia za rok 2009. Pocet jedinecnych navstev podla google mal BrainQuest 79,410. Za cely rok sa mapa sveta odkial prichadzali ludia pokryla skoro cela. Par navstev dokonca prislo aj z Madagaskar :) Posudte sami z obrazku:
Tabulka prvych 10 krajin odkial chodia navstevy:
Kraj
Navstevy
Slovakia
51,444
Czech Republic
23,580
United Kingdom
730
Germany
650
Netherlands
331
United States
315
France
238
Austria
206
Australia
193
Poland
156
Na BQ sa registrovalo presne 2131 novych uzivatelov.
Za rok ste vyriesili 85394 hadaniek, napisalo sa 2454 komentarov a pribudlo 45 novych hadaniek.
[27.12.09 17:15:18] Koho zaujimaju statistiky z vianocnych zolikov tu je par informacii. Prislo cez 70 emailov so ziadostou o vianocny zolik. Prvy poslal limikin o 0:23, posledny od uzivatela M4T3J o 23:59.
Na vsetky som odpovedal aj ked niektory este nedostali zolika z dovodu nesplnenia vsetkych podmienok. Az podmienky splnia dostanu aj oni. Najcastejsie ziadosti na zoliky boli k hadankam ktore mozete vidiet v nasledujucej tabulke.
Zobrazuje najcastejsie ziadosti k prvym 6 hadankam.
nazov hadanky
vianocnych zolikov
Level 6: Al Arabbia
7
Strieborna medaila
5
Level 6 : Popleteny hacker
4
Pastelka
4
Level 7: Hotelova izba
3
Level 3: DOS
3
[26.12.09 21:18:55] Vianocnych emailov so ziadostou o specialneho zolika prislo pozehnane (aj ked, nastastie, menej nez som cakal) takze vianocne zoliky ocakavajte postupne .. priblizne jednu tretinu som uz odoslal. Pokial si najdem zajtra chvilku cas je mozne ze dostanu aj ostatny co stale na to cakaju.
Já se už nemůžu dočkat vánočního žolíka- naprosto jsem zatvrdla....Každý den sem nakouknu, říkám si, třeba mě něco naťukne anic...Tak já už vím naprosto přesně, s čím chci poradit a už se moc těším!!!Protože, když už tak dlouho nic nevyřeším, ztrácím motivaci...
Dartagnan: k "V bare" predsa :) aj ked dufam ze do vianoc s tym trosku pohnem :) inak tiez mam tip na jednu hadanku, do serie Orbis Pictus .. poslem ti na mail?
piol29> viem na co narazas .. poviem to ale inak .. nastastie anomalii nie je tak mnoho a ak aj ano tak ludia to beru s nadhladom co je sposobne aj pomerne dobrou kulturou uzivatelov BQ .. v minulosti tu bol aj vacsi skandal .. vacsina ale hra pre zabavu
ked sme pri zabave, mam uz minimalne jednu novu hadanku pripravenu .. za druhe .. uz ste rozmyslali ku ktorej hadanke by ste chceli aby vam jezisko poradil ? :)
Dartagnan: je mi jasne ze tie gratulacie k diamantovej lupezi na uvodnej stranke generuje automat, ale si si isty ze je vhodne tam blahozelat clovekovi ktory VDL presiel za 4 dni, pricom jednotlivym uloham venoval v priemere 2-3 minuty? Urcite vies na co narazam :) ...a vlastne, mozno je dotycny naozaj genius a zasluzi si byt tam uvedeny :)))))))
V tom DOSe by ma hlavne zaujímalo čo robím zle. Pretože IP normálne zistiť viem a v hentom DOSe neviem okrem prejdenie adresárov a prečítania textového súboru, resp. spustenia programu nič.
Gewain> rozhodol som sa ze to pridam ako treti zolik. uznavam ze najst providera je komplikovanejsie nez som povodne zamyslal a nemam v umysle nikoho s tym trapit hlavne potom ako nasiel IP adresu, co bola hlavna pointa
takze kto sa chce hrat na detektiva a hladan spravny nazov pouzije internet .. ten kto nema na to naladu nech pouzije zolik
Intelligence Inside
Všetky vylepšenia intelektu majú pôvod vo voľnom čase